Taste Live

Evenement 

Titel:
TASTE LIVE: DIALECTAOVOND MET DE BOETNERS EN EXXBenT
Wanneer:
11.11.2017 22.00 h
Locatie:
Rockcafé Taste -
Categorie:
Rockcafé Taste

Beschrijving

T mos dr moar eens van kommen, een dialectaovond, met twee topbands! De Boetners en EXXBenT!! Dat wordt HOKEN

 

EXXBenT

ExxBenT klaar om Oost-Nederland te veroveren

,,Dialectteksten, veel show en een vleugje ongein”

HAAKSBERGEN – Het zijn stuk voor stuk doorgewinterde rockers die het klappen van de zweep kennen. „Sterker, sommigen lopen nog altijd met de striemen op hun rug, haha,”, zegt Harry Mol. Nadat hij jarenlang op pad ging met de Oxx Band is er nu een vervolg op deze roemruchte

dialectformatie: ExxBenT.

Gitarist Harry Mol, alias von Schmoll, heeft tijdens zijn jarenlange dienstverband bij de Oxx Band alle uithoeken van Oost-Nederland gezien. De band met dialectteksten, die meerdere cd’s heeft uitgebracht, maakte furore met uitbundige optredens: inclusief kettingzagen en vuurspuugshows.

Na een kleine dertig jaar hield de band er echter in 2011 mee op. „Maar zoals zo vaak”, zegt Harry Mol, „kruipt bij muzikanten het bloed waar het niet gaan kan. Het begon weer te kriebelen.”

Daarop begon een speurtocht naar nieuwe muzikanten. „En die zijn gevonden”, zegt Harry Mol. Robbert de Herder, alias Bassie, op bas, die eerder met Sixpack op het podium stond, drummer Wilco Zoethout, alias d’n Zuuten - bekend van Bull-It en Chaingang, en een tijdje later werd dit trio aangevuld door; zanger Henri ter Braak, alias Broak - die ook nog in de band Whotnix speelt, en gitarist Melvin Eenink, alias Sjefke - een jonge hond uit Halle die zeker z’n mannetje staat tussen de „oude rotten”. Hele ervaren jongens, met allemaal hetzelfde doel voor ogen: strakke muziek met dialectteksten met veel show en een vleugje ongein.”

De afgelopen maanden dook de nieuwe formatie de oefenruimte in. „Er zullen heus nog wel enkele Oxx-klassiekers voorbij komen, maar voor de rest timmeren we zoveel mogelijk met nieuw werk aan de weg. Het vizier is duidelijk op de toekomst gericht.”, zegt Broak.

Voor de komende tijd staan er meerdere optredens in de agenda. „Daarbij zullen we dan ook af en toe nog wel eens een stevige knipoog naar het verleden maken. Maar voor de rest willen we vooral met nieuw werk aan de weg timmeren. Was de Oxx Band een begrip in de hele Achterhoek, met ExxBenT koesteren we dezelfde ambities, maar dan in een ander jasje.”

 

DE BOETNERS

De Boetners zagen in 2011 het daglicht als bezoekers van het festival de Zwarte Cross. De afwezigheid van Eric Vreuls (crew) heeft zoveel inspiratie opgeleverd dat Kevin Raayman (zang en gitaar) en Koen Büttner (gitaar en achtergrondzang) besloten om er een nummer over te schrijven. ‘Woar is Eric?’ was een feit en van het één kwam het ander..

Vanaf zomer 2013 werd het duo versterkt met Bram Kruijt (drums en achtergrondzang) en Alex Simons (basgitaar). Hier en daar werden er wat nummers uitgebracht waar onder ‘Goa Je Met (Noar Mien)’. Dit nummer leverde veel media-aandacht op bij o.a. Optimaal FM en bij Giel Beelen op 3FM. Dit gaf veel motivatie om aan de slag te gaan met een volledig album. De band heeft op 23 mei 2014 haar eerste album uitgebracht onder de titel ‘A-j Moar Schik Hebt’ en sindsdien speelt de band regelmatig in alle hoeken van de Achterhoek en omstreken. Onder andere Huntenpop, het Høkersweekend, Høken in Toldiek, een eigen theatershow in het Barghse Huus (‘s-Heerenberg) en de DRU Cultuurfabriek werden aangedaan. Ook heeft de band een aantal keer het voorprogramma gedaan van Bökkers en Boh Foi Toch.

Op 21 mei 2016 kwam het langverwachte tweede album van de band uit: ‘Heavig!’. Het album werd opgenomen in de studio van Hendrik Jan Bökkers en bevat onder andere ‘Mien Brommer’, ‘Kleine Gleaskes’ en titeltrack ‘Heavig!’. Het album wordt groots gepresenteerd met een eigen club-headline show in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. In een volle popzaal waren er ook gastoptredens van Alan Gascoigne (ex-Normaal) en Willem te Molder (Boh Foi Toch). Het album ‘Heavig!’ is te vinden via diverse kanalen waar onder YouTube, Spotify, iTunes e.d.

Foto: Lisan Pierik

 

Foto: Lisan Pierik

 
de Boetners zijn:

  • Kevin Raayman (Zang, Gitaar)
  • Koen Büttner (Gitaar, Achtergrondzang)
  • Bram Kruijt (Drums, Achtergrondzang)
  • Alex Simons (Basgitaar)

 

AANVANG: 22:00 uur

ENTREE: VRIJ

Locatie

Venue:
Rockcafé Taste

Upcoming

Nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

Groenlo.nl

© 2012 - 2018 Rockcafé Taste. Alle rechten voorbehouden. Bekijk ook onze Facebook en Twitter
Deze website is ontworpen en gerealiseerd door Wiljon Bolten