Taste Live

Evenement 

Titel:
Brian Tambling
Wanneer:
15.09.2012 22.00 h
Categorie:
Rockcafé Taste

Beschrijving

Brian Tambling geboren en getogen te Cork, Ierland komt naar Nederland dit najaar om zijn langverwachte debuut album te promoten. Het album, wat is opgenomen bij Kadushi 
Records op Curacao, bevat 11 originele songs van de op Curacao wonende Ierse gitarist. Geinspireerd door verschillende muziek stromingen,is het album veelzijdig en gevarieerd. 
Brian begon zijn carrière in zijn woonplaats Cork in diverse blues/ rock bands en was jaren lang de frontman van 'Stagestruck' de Rory Gallagher tribute band waarmee hij op menig grote festivals heeft gespeeld. Na de opheffing van de band “Stagestruck”, verhuisd Brian in 2007 naar Nederland en start zijn eigen power trio met Rob Spijker (Drums) en Steven Scheffer (Bass). 
Met deze formatie heeft Brian intensief en uitsluitend in Nederland opgetreden. 

Op zoek naar iets nieuws verlaat Brian Europa in 2009 en verhuisd naar het eiland Curaçao waarbij hij en jaar lang de gitaar nauwelijks aanraakt. In deze periode 
doet Brian diverse sessie werk en gaat opzoek naar geschikte muzikanten om en nieuwe band te vormen – “Blues Ja-Fu”. Door de mix van en rock drummer, jazz bassist en blues gitarist, brengt deze band inspirerende, energieke en onvoorspelbare optredens, waar bij zij een reputatie hebben opgebouwd wat heeft geleid tot een maandelijkse residentie bij de meest gevestigde jazz-club op Curacao. Na drie jaar Curaçao en een album op zak is Brian klaar om de Europese blues / rock scene van het vasteland te raken met zijn voormalige bandleden uit Nederland. 

Websites: www.briantambling.com 
www.facebook.com/BrianTambling

Entree: Vrij

Upcoming

Nieuwsbrief

Naam:
E-mail:

Groenlo.nl

© 2012 - 2019 Rockcafé Taste. Alle rechten voorbehouden. Bekijk ook onze Facebook en Twitter
Deze website is ontworpen en gerealiseerd door Wiljon Bolten