Taste Live

GROLS JAZZVESTEVAL met: LIVIN' BLUES EXPERIENCE (met Nicko Cristiansen)

Evenement

Titel:
GROLS JAZZVESTEVAL met: LIVIN' BLUES EXPERIENCE (met Nicko Cristiansen)
Wanneer:
za, 7. september 2019, 22:00 h
Locatie:
Rockcafe Taste
Categorie:
Taste Live
Evenement Aangepast Veld 1:
4

Omschrijving

Livin' Blues Experience:
Wie kent ze niet, Living Blues? Nicko Christiansen, oprichter van, heeft na Living Blues weer de toon gezet met zijn Livin' Blues Experience!

 Nicko weet vanaf de eerste song zijn publiek op te zwepen en/of met humor op het verkeerde been te zetten.Hij zingt als een lijster,speelt prima sax en ook de percussie klopt. Tel daar de energie en gekke bokkensprongen rustig bij op. Maar er is meer:

Kees van Krugten drumt strak met prachtige soli, Jeroen van Niele bast er flink op los ,ook met een erg mooie soloact, Loek van der Knaap weet waar een gitaar in de bluesrock voor bedoeld is.

Francois Spannenburg tenslotte is de slagroom op de taart. Wat speelt hij met veel inlevingsvermogen geweldig mondharmonica ,de vonken springen er letterlijk vanaf.

Eén keer raden: Wang Dang Doodle en LB.Boogie. Het spat er nog steeds vanaf!

Tegenwoordig vormen cd’s promotiemateriaal voor de concerten. In het geval van Livin Blues Xperience kun je rustig zowel cd ,als concert een keer tot je nemen. Ontdek zelf hoe de vonken er vanaf vliegen.

Entree: Button 15,00 Euro
Voorverkoop Taste: 12,50
( Met de button toegang tot alle kroegen in Groenlo)

Verdere info en bio:
Hij werd in 1950 in Den Haag aan de kust van West-Holland geboren. Hij begon zichzelf te begeleiden op de gitaar, voornamelijk liedjes van Little Richard, Chuck Berry en Bill Haley toen hij elf was. In 1965 ontmoette hij zijn muziekpartner en vriend John Lagrand de harmonicaplayer en zij vormden de bluesduo Indiscrimination. Naderhand introduceerde singer-songwriter Leo Unger hen in de jazz- en bluesscene van Nederland en een jaar later (1966) maakten ze hun eerste single-album, vergezeld door de meest beroemde band van Den Haag dan, de Q65. Vervolgens creëerden John en Nicko de band Livin Blues, samen met Ted Oberg, ook met Cesar Zuiderwijk (Earring), Henk Smitskamp (Shocking Blue, The Motions), gevolgd door Ruud van Buuren (Groep 1850, Long Tall Ernie) en Johnny Lejeune.

Hoogtepunten waren de Nederlandse tour met Peter Greens Fleetwood Mac, het Jazz- en Rockfestival in Palermo, met namen als Ella Fitzgerald, Collosseum en Deep Purple. Toen deze band in 1975 uit elkaar ging, werd het direct opgevolgd door een tweede Livin'Blues, waar Nicko in alle combinaties van de band een zangersax-speler was. Latere hoogtepunten waren het Music and Harmony-evenement in de Ahoy waar ze vastzaten met Steve Lukathor (Toto) en Ad Van Den Berg. En na de millenium-verandering tourde de band van Moskou naar Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije (2007) naar Luxemburg, Spanje en het Jakarta Bluesfestival in Indonesië met de hulp van manager Ruud Jansen.
Nicko zegt: "Dit is echt de beste combinatie van LBX ooit, het stookt en schommelt, en leeft echt." Deze band gaat ook diep in de sfeer van de feelmusic. Deze jongens hebben geweldige instrumentale vaardigheden in combinatie met feel. veel beter dan voorheen.
Vrienden worden is misschien wel het grootste talent en de toekomst is nog jong ".

John Kakiay John is het nieuwste lid en een geweldige drummer. John speelde met Driftkikker (oa in voorprogramma v. Hans Dulfer, Wouter Hamel), Tasha (Tasha's World), Sharon den Adel (Within Temptation) en Hans van Eijk (Jumping Jewels) en in de Blues Federation met Mariella Tirotto.

Jeroen van Niele werd geboren op 12 november 1965. Sinds 1980 is hij actief lid van de nationale muziekgemeenschap. Hij werkte in musicals, cabaretshows, pop-, rock-, jazz-, latin- en fusion-bands, projecten en doceert bijgevolg ook deze stijlen. Jeroen is ook een componist en een producent.
Hij trad op en nam op met artiesten als: Rinus Groeneveld, Nippy Noya, Elion Noya, Tico Pierhagen, Paul Williams, David Hollestelle, Arthur Ebeling, Saskia Laroo, Freddie Cavalli, Gilian Baracs, Boris van der Lek, Dirk van der Wal, Michael de Jong, Billy o'hara, Terry Mann, Lamar-achtervolging, Pieter Engels, Nathan Hamilton, Rob Takema, Roger Happel, Susanne Alt, Magic Sam, Andre Duet, Roland Zeldenrust, Lucas 'amor' Jansen, Thijs van Leer en nog veel meer.

Loek van der Knaap(1960) pakte de gitaar op 15-jarige leeftijd en begon te spelen in verschillende lokale bands vanaf zijn vroege jaren 20 verder. Geïnspireerd door gitaristen als Peter Green en BB en Freddie King begon hij zijn eigen bluesstijl te ontwikkelen. Zijn eerste bluesband was 'One Way Out', met de Engelse harmonicaspeler Pete Johnson en de Nederlandse zanger / gitarist / songwriter Dicky Greenwood. Hoewel Loek de gitaar al vanaf het begin van zijn carrière lesgeeft, rondde hij zijn studie af aan het Rotterdams Conservatorium in 1991, waar hij zijn officiële diploma als muziekleraar behaalde. Al snel startte Loek zijn samenwerking met Nico Christiansen, toen hij zich bij de legendarische Livin 'Blues voegde. In de afgelopen 20 jaar trad hij meerdere keren op met Nico in landen als Nederland, Duitsland, Polen, Spanje en zelfs Rusland.
Met zijn riffs en grooves draagt Loek bij aan het songwriting van LBX en keer op keer verbaast hij het publiek met zijn indrukwekkende solo's tijdens live optredens. In 2010 trad Loek toe tot 'VandeGarde', een melodieuze 'klassieke' rockband waarvan de muziek is gebaseerd op de teksten (Nederlands en Engels!) En muziek van componist / zanger Jan van de Garde (vandegardemusic.nl). Van tijd tot tijd werkt Loek ook samen met Blood, Sweat & Kiers van saxofonist Wouter Kiers. In de tussentijd geeft Loek gitaarles aan zijn eigen gitaarschool 'Gitaarstudio Loek van der Knaap' ( www.loekvanderknaap.nl). Hij geeft les in verschillende stijlen zoals (natuurlijk) blues en rock, maar ook jazz, pop, fingerpicking en klassieke muziek. De leeftijd van zijn studenten varieert van 8 'tot 67 (en het tellen ...). Loek is ook auteur van de veelgeprezen methode voor leadgitaar, genaamd 'Speel blues en rock' (3 delen). Deze moderne methode wordt door veel muziekscholen en privédocenten in Nederland, België en Frankrijk gebruikt.

Bas Kleine,(Amsterdam, 1963) heeft zijn carrière op de meest onwaarschijnlijke manier een vliegende start gemaakt door harmonica te spelen in de licht succesvolle nederlandse reggaeband Brimstone. Een album en veel hartzeer later bevond Bas zich in Ierland nadat hij de band had verlaten tijdens een van hun buitenlandse reizen. Zijn twee jaar verblijf op het Smaragdgroene Eiland (inclusief opnames met oa Mary Coughlan, Percy Robinson, Hugh McClean en een ontelbare optredens), bleek de beste opleiding te zijn die een muzikant kon vragen. Terug in Nederland verhoogde Bas zijn kilometers aanzienlijk door 150 shows per jaar te spelen voor een lange tijdspeling met harddrive bluesrockers Sugar Mama.
Dankzij de nog intacte Ierse connectie, sloot Bas zich aan bij Albatross met wie hij uitgebreid toerde door heel Europa. In het laatste decennium heeft Bas het podium gedeeld en opgetekend met onder andere The Marble Tones, The Juke Joints, Jean Paul Rena, Nico Wayne Toussaint, Andy Frasco, Barry McCabe, Molly Hatchett, Lynwood Slim, No Jacks, Hook Herrera en nog steeds leidt zijn eigen band The Harmaniacs. Tegenwoordig is Bas trots deel uit te maken van de band waar hij opgroeide met luisteren en oefenen.


Locatie

Locatie:
Rockcafe Taste

Upcoming

Kermis groenlo/ Wiellerronde met aansluiten: ZUSLIVE

18-08-2019

Inschrijven Nieuwsbrief

Vul alstublieft de verplichte velden in.
Vul alstublieft de verplichte velden in.

Groenlo.nl

facebook icon        twitter icon

Social Links

Social Links