Taste Live

GROLS JAZZVESTEVAL met: niemand minder dan de LEIF DE LEEUW BAND

Evenement

Titel:
GROLS JAZZVESTEVAL met: niemand minder dan de LEIF DE LEEUW BAND
Wanneer:
za, 7. september 2019, 22:00 h
Locatie:
Rockcafe Taste
Categorie:
Taste Live
Evenement Aangepast Veld 1:
4

Omschrijving

Aanvang 2200 uur
Buttons ( met toegang tot alle deelnemende kroegen) € 15,00 (voorverkoop bij Taste: € 12,50)


De Leif de Leeuw band is een jam-band geformeerd rondom de naamgever en gitarist Leif de Leeuw. De jonge gitarist sleepte verschillende prijzen binnen waaronder twee keer de “Sena Young Talent Guitar Award” (2009/2013) en vier keer op rij “Beste Blues/Rock-Gitarist Benelux” door de lezers het magazine “De Gitarist”. Hetzelfde succes geldt voor de band. In 2014 wonnen zij de “Dutch Blues Challenge” en in 2015 werden ze uitgeroepen tot “Best band 2015” door de European Blues Awards. Ondanks deze blues-prijzen laat de band zich niet beperken door stijlen. In hun shows met uitgebreide jams komen genres zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock terug. Kenmerkend is dat ieder optreden uniek is, er is volop ruimte voor improvisatie. Een groot deel van de muziek ontstaat op het podium en is zelfs voor de muzikanten elke keer weer een verrassing.

In de beginperiode was de Leif de Leeuw band een vier-mans formatie. In de bezetting van twee gitaristen, een zanger, bassist en drummer bracht de band een EP en twee albums uit.
In 2018 begon de band steeds meer de behoefte te voelen in een uitgebreidere formatie te spelen. Vandaar dat ze regelmatig shows met de zogenaamde “Leif de Leeuw band XL” speelden. Met deze band namen ze hun derde album “Live in Concert” op.
Eind 2018 tourde de band met een extra drummer en toetsenist als Allman Brothers band rond. Dit was zo’n succes voor zowel het publiek als de bandleden dat de band besloot ook in hun eigen muziek niet terug te willen naar een vierkoppige band. In januari 2019 werd de uitbreiding gerealiseerd. De vaste formatie bestaande uit Leif de Leeuw (gitaar), Sem Jansen (zang en gitaar), Boris Oud (bas) en Tim Koning (drums) werd aangevuld met Rick Linzel (toetsen en zang) en Joram Bemelmans (drums).

Momenteel werkt de band aan twee albums. In het najaar van 2019 zal een live-album van de Allman Brothers band show uitkomen. Daarnaast is de band aan het schrijven voor een studio album dat begin 2020 uit zal komen. Met dit album zal de band gaan touren in binnen en buitenland. Ze zullen volop in Nederland te bezoeken zijn maar ze zullen ook terugkeren naar Duitsland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, België, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Zwitserland en Luxemburg. Ook zal de band voor de tweede keer het continent verlaten, waar ze eerder de kans kregen in Amerika te touren zullen ze dit jaar China bezoeken.
Leif de Leeuw
Leif de Leeuw (17-02-1995) realiseerde zich op 11 jarige leeftijd, toen hij al twee jaar gitaarles volgde en een concert van Johnny Winter bijwoonde, dat hij Blues wilde spelen. Jaren lang studeerde hij alles van Robert Johnson, Joe Bonamassa, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan. Toen hij in 2009 mee deed aan de Sena Guitar Awards won de jonge gitarist de Young Talent Award. Deze mijlpaal vormde het begin van zijn carrière, hij speelde in The Dirty White Boys band van de Amerikaanse gitarist Sonny Hunt en richtte zijn eigen band, de Leif de Leeuw band, op. In 2013 nam Leif nogmaals deel aan de Sena Guitar Awards, wederom werd de prijs aan hem uitgereikt; een custom gitaar van Panucci. Tevens begon hij in dat jaar aan zijn studie pop-gitaar aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam waar hij inmiddels cum laude is afgestudeerd. Op dit moment is Leif op Codarts bezig met zijn masterstudie, een deel van zijn lessen zullen hiervoor plaatsvinden in Nashville. Hij is vier jaar op rij uitgeroepen tot ‘Beste Blues(rock)-gitarist Benelux’ door gitaarblad De Gitarist en heeft hij meerdere tours met Jan Akkerman’s ‘Knight of the Guitar’ gespeeld samen met John Hayes, Leendert Haaksma, Ruben Hoeke, Anton Goudsmit en Erwin Java. Ook al is Leif pas 24 heeft hij het podium al met verschillende grote namen mogen delen, waaronder Tony Spinner, Stochelo Rosenberg en Henrik Freischlader.


Locatie

Locatie:
Rockcafe Taste

Zing In (voor leden) Publiek welkom! AFGELAST

27-05-2020

Inschrijven Nieuwsbrief

Vul alstublieft de verplichte velden in.
Vul alstublieft de verplichte velden in.

Groenlo.nl

facebook icon        twitter icon

Social Links

Social Links