Taste Live

TASTE LIVE met: JUNEVILLE (GEANNULEERD)

Evenement

Titel:
TASTE LIVE met: JUNEVILLE (GEANNULEERD)
Wanneer:
za, 19. september 2020, 22:00 h
Locatie:
Rockcafe Taste
Categorie:
Taste Live
Evenement Aangepast Veld 1:
4

Omschrijving

Juneville draait om oprechtheid, hartstocht en intensiteit. Dit zestal onder leiding van zanger Pieter Nabbe maakt persoonlijke verhalen universeel en universele gevoelens persoonlijk. De Nijmeegse band zoekt de randen op van de americana, blues, country, kamermuziek en rock.

De band wordt in 2014 opgericht door Pieter Nabbe die dan de 45 jaar al gepasseerd is. Hij wordt gegrepen door de kracht van muziek na het plotselinge overlijden van een goede vriend, waarvoor hij postuum het nummer Take A Ride schrijft en zingt. Voordien had Nabbe nog nooit gezongen. 
 
“Droomdebuut In The Garden”
In navolging van dit nummer ontstaat Juneville en verschijnt in 2016 het debuutalbum In The Garden op Kroese Records (o.a. Robin Borneman, Bootleg Betty). Lust For Life Magazine bestempelt In The Garden als ‘droomdebuut’ met vijf sterren: “Als zanger weet Pieter Nabbe met zijn lichte rasp en foutloze frasering ieder welgekozen woord het juiste gewicht te verlenen.” 
 
Webzine Kindamuzik geeft eveneens vijf sterren voor In The Garden: “De tuin als metafoor voor het leven, de dood en sterker en wijzer verdergaan. Juneville schept iets moois uit het miserabele, in de stilte die valt na de storm.”
Eclectisch tweede album Obey The Heart
In januari 2019 verschijnt opvolger Obey The Heart. Op dit album laat de band zich nadrukkelijk van zijn extraverte kant zien. Obey The Heart is opgenomen onder leiding van Bart-Jan Baartmans in studio Wild Verband in Boxmeer. 
Naast Pieter Nabbe en de Juneville-leden Gert-Jan Brust (bas), Thomas Calis (drums), Thomas Dessing (toetsen) en gitaristen Pieter Klaassen en Bart Spierings, zijn ook nationale grootheden Renée Wijnhoven (Clean Pete) en André Manuel (Fratsen, Krang) te horen op het album. De songtekst van het nummer A Summer’s Day komt zelfs van niemand minder dan William Shakespeare. 

 
Juneville betoverde eerder poppodia als Doornroosje, Luxor Live, Gigant, maar bijvoorbeeld ook Popronde 2018, Record Store Day, Valkhof Festival, Live Uit Lloyd en de Nijmeegse Sint Nicolaaskapel. Op 11 januari 2019 vindt de releaseparty van Obey The Heart plaats in Doornroosje, Nijmegen.
Media over Juneville
“De nederpop heeft er met In The Garden een droomdebuut bij”
***** Chris van Oostrom, Lust For Life Magazine

“Juneville schept iets moois uit het miserabele, in de stilte die valt na de storm”
***** Niels Steeghs, Kindamuzik

“Come Back To Me - op plaat al een tearjerker - gloeit, broeit en brandt. The Days, op plaat mét strijkers maar live zonder, raakt door de kalere opzet”
Patrick Struijker Boudier, 3voor12 Gelderland

3voor12 Gelderland Award-nominaties voor Beste Nieuwkomer en Beste Live-Act
 
AANVANG 22:00
ENTREE VRIJ
 


Locatie

Locatie:
Rockcafe Taste

Upcoming

Zing In (voor leden) Publiek welkom! (GEANNULEERD)

09-12-2020

Inschrijven Nieuwsbrief

Vul alstublieft de verplichte velden in.
Vul alstublieft de verplichte velden in.

Groenlo.nl

facebook icon        twitter icon

 

Social Links

 

Social Links