Taste Live

TASTE LIVE met: SHINKICKER (Gallagher Tribute!!) GEANNULEERD

Titel:
TASTE LIVE met: SHINKICKER (Gallagher Tribute!!) GEANNULEERD
Wanneer:
za, 8. mei 2021, 22:00 h
Categorie:
Taste Live

Omschrijving

Live: Tribute ShinKicker (Rory Gallagher Tribute)

Over Rory Gallaher! 

Gallagher werd door het muziekblad Melody Maker in 1972 en 1974 uitgeroepen tot 's werelds beste gitarist. Hij genoot een grote populariteit. De band zou een naam opbouwen met marathonoptredens tijdens veelvuldige tournees. Zo speelden zij op 15 december 1973 tijdens een nachtconcert voorafgaand aan een autoloze zondag in De Doelen in Rotterdam net zo lang door tot de bezoekers de eerste trein naar huis konden nemen.

Gallagher had veel succes met zijn live-optredens, maar scheen er nooit in te slagen dat op de plaat vast te leggen. Hij schuwde met zijn houthakkershemden en zijn afgeragde Fender Stratocaster alle vormen van glamour en deed ook nooit een poging een hit te maken. De '61-stratocaster had dit afgeragde uiterlijk overigens vooral gekregen door het zweten van Gallagher en niet zozeer door ruw gebruik: door een zeldzame bloedgroep zweette de gitarist dermate zuur dat het als een soort verfafbijt fungeerde. Hij had een grote schare trouwe fans onder wie vele epigonen die tijdens zijn concerten luchtgitaar speelden.

Tijdens een concert in januari 1995 in Nighttown in Rotterdam bleek Gallagher zo ernstig ziek, dat het voortijdig moest worden afgebroken. De zanger werd opgenomen in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en later overgebracht naar een ziekenhuis in Londen. Daar onderging hij in april 1995 een succesvolle levertransplantatie. Hij overleed echter twee maanden later aan een longontsteking. Hij ligt begraven aan de Saint Oliver's Cemetery in Cork.[1]

Gallagher wordt jaarlijks herdacht met de tributeconcerten "Cork rocks for Rory" in Cork en "Going to my home town" in zijn geboorteplaats Ballyshannon. In Ierland is hij geëerd met standbeelden en zijn verschillende straten naar hem genoemd. Postuum werd door zijn broer Donal het album Wheels within wheels uitgebracht, waarop Gallagher onder andere samenwerkt met de Spaanse gitarist Juan Martín, Ronnie Drew van The Dubliners en Béla Fleck.

Rockcafe Taste droegen wij op aan deze Ierse gitaarlegende, (Taste was de allereerste band van Rory)  waarvan Jimi Hendrix tijdens een intervieuw op de vraag "Hoe voelt dat nu om de beste gitarist van de wereld te zijn" antwoorde"You better ask that Mr Rory Gsallagher!

Dus waar is t mooier dan deze tribute te doen en Gallagher te eren dan in Taste!!!!

ShinKicker! Een goudeerlijke ode aan een van de beste gitaristen van de wereld! Rory Gallaher! 

 

 

Upcoming

TASTE AKOESTISCH met live op t terras: ERWIN NYHOFF (Tickets: https://rockcafetaste.stager.nl/web/tickets

11-07-2021

Inschrijven Nieuwsbrief

Vul alstublieft de verplichte velden in.
Vul alstublieft de verplichte velden in.

Groenlo.nl

facebook icon        twitter icon

 

Social Links

 

Social Links