Taste Live

TASTE LIVE met de JOOST DE LANGE BAND (kaarten: zie ticketlink)

Titel:
TASTE LIVE met de JOOST DE LANGE BAND (kaarten: zie ticketlink)
Wanneer:
za, 22. oktober 2022, 22:00 h
Locatie:
Rockcafe Taste
Categorie:
Taste Live
Tickets:
https://rockcafetaste.stager.nl/web/tickets

Omschrijving


Aanvang 22:00
Doors open: 20:00
Tickets: https://rockcafetaste.stager.nl/web/tickets 

Als zanger/gitarist heeft Joost de Lange zijn eigen band opgericht. Ook voor die tijd was hij al geen onbekende in de Rock en Blues scene. Hij speelde eerder in verschillende bands, waaronder de Zeeuwse rockband Yes You Did, waarmee hij 5 albums uitbracht en de Zeeuwse popprijs won.

Na enkele bandwisselingen is in 2014 Ramses Donvil op de drums er bij gekomen. Joost en Ramses kenden elkaar al langer van de Jazz Studio in Antwerpen en ook van rock/blues-projecten uit de Vlaamse scene. In 2015 maakte Mitchell Goor met zijn strakke, groovy baslicks de huidige lineup compleet.

Dit Power Trio is een graag geziene gast op veel podia zowel nationaal als internationaal. Ze weten iedere gitaarliefhebber steeds weer te raken. Met veel optredens achter de rug in zowel clubs als op festivals heeft de band genoeg ervaring om een stevige show neer te zetten. Tijdens hun live-shows wordt een indrukwekkende mix gespeeld van vooral veel eigen werk en ook nummers van Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan. Weet u meteen in welke hoek u deze mannen muzikaal zoeken kunt.

In maart 2019 vond de release plaats van het studioalbum 'Lonesome Wolf', met daarop met 11 eigen songs. Kenmerkend is de energieke sound met de nodige power en invloeden van blues, rock, grunge, pop en funk en de steeds weer meeslepende gitaarsolo’s. De vele recensies spraken zonder uitzondering vol lof over het album.

De live-CD 'Live in Antwerp' verscheen in maart 2017. Deze live-registratie van een optreden vond plaats in Antwerpen en bevat zowel nieuw werk als bestaande nummers en ook enkele covers. De CD was een gevolg van de vele verzoeken van fans en leverde prima recensies op. In september 2014 werd de 4e CD 'Magic Crow' uitgebracht. Deze CD kreeg zeer lovende recensies in oa. Blues Magazine en Roots Time; ook was er de nodige airplay. Met het nummer The Night Train werd een tweede videoclip opgenomen. De derde CD 'Crazy Times' is opgenomen in 2013. Hierna volgde ook de eerste videoclip met het nummer My Way. De CD kreeg een mooie recensie in het Engelse magazine Blues Matters en ook Bluesmagazine en Rootstime schreven er enthousiast over. De CD 'Change It' kwam uit in 2011. Met deze CD maakte Joost zijn eerste stap als zanger/gitarist. Hiervoor speelde hij vooral instrumentaal of werkte samen met zangers. Met Change It gingen de eerste optredens onder de naam Joost de Lange Rock/Blues Experience van start. 

De CD 'Outlaw' is opgenomen in 2010. Op deze CD staan alleen instrumentale nummers, vrijwel allemaal geschreven door Joost voor zijn eindwerk aan de Jazz Studio Antwerpen. Op Outlaw zijn veel verschillende invloeden en stijlen hoorbaar van gitaristen als Eric Johnson, Steve Vai, Paul Gilbert etc. Verder staan er enkele covers op van Joe Satriani en Freddy King. Het leverde in de Muziekkrant OOR een leuke recensie op.


Locatie

Locatie:
Rockcafe Taste

Upcoming

TASTE'S AKOESTISCHE TERRAS met: HARRY EN DE KADAVERS 2,0 (Kaarten: zie ticketlink)

03-07-2022

Inschrijven Nieuwsbrief

Vul alstublieft de verplichte velden in.
Vul alstublieft de verplichte velden in.

Groenlo.nl

facebook icon        twitter icon

 

Social Links

 

Social Links